BLOGG

March 6, 2019

Først publisert i NRK Ytring 13. november 2018

Sverige, Danmark og Finland er Europas mest innovative land. Norge spiller dessverre i andredivisjon.

Norske næringslivsledere og politikere må på treningsleir for å lære å tenke stort, unne hverandre suksess og takle smerte.

De største pengene, de beste ideene og de flinkeste folkene vil i stadig større omfang strømme til de selskapene og de geografiene som er best på innovasjon. Ledere som forstår hvor viktig innovasjon er og hvordan innovasjonsarbeidet bør synliggjøres gj...

February 28, 2019

For enkelte norske butikkjeder i kraftig vekst har butikkdøden vært gode nyheter for videre ekspansjon.

Det var lite å rope hurra for i norske varehandel i fjor, og tallene på antall konkurser i 2018 ble sist sett under finanskrisen i 2009.

Men den enes død, er den andre brød, for takket være konkurser og nedleggelser har nye utfordrere fått verdifulle plasseringer i norske storbyer og på viktig kjøpesentre.

– Det er klart at enkelte butikker tjener på at det blir ledige lokaler og at noen forsvinner fra markedet, sier sjeføk...

February 26, 2019

DNB har forlenget bankens rammeavtale med Nets som inkluderer en rekke sentrale leveranser av betalingsformidlingstjenester, informasjonsteknologi og andre finansielle tjenester. 

​Avtalen som nå er inngått inneholder mulighet for at DNB tar i bruk ytterligere tjenester fra Nets i løpet av kontraktstiden.

— Vi har gjennom mange år hatt et meget godt samarbeid med Nets og denne avtalen styrker vårt langsiktige samarbeid. Som Norges største bank er vi avhengig av å kunne tilby innovative banktjenester som samtidig kjennetegn...

December 3, 2018

To av Norges fremste eksperter tror mange norske handelsbedrifter vil slite når Amazon kommer til Norden, men mener samtidig at det finnes håp.

Hele Norden skjelver og venter på at Amazon skal etablere seg i Norden. Mange eksperter hevdet at de ville storsatse allerede i år, men mye tyder på at storsatsingen drøyer. 

Geir Thoresen, konsernsjef i Pearl Group, er usikker på når Amazon kommer, men han er ikke i tvil om at når de først kommer, vil mange norske bedrifter få det tøft. 

Bør bruke ventetiden

Thoresen oppfordrer sine b...

October 25, 2018

Det dreier seg om en pop-up-butikk på Baker Street i London, som vil være åpen fra tirsdag til lørdag. Åpningen innebærer til alt overmål at Amazon går inn i en ny bransje: moter.

Amazon.com Inc. eier Whole Foods Market og driver fra før AmazonBooks og AmazonGo, men har vist stigende interesse for mote, skriver Internet Retailer.

For å lese hele saken følg denne linken til retailmagasinet.no

October 24, 2018

Norske dagligvare-ledere håper på bemanningsløse kasser i fremtiden

Norske dagligvare-ledere tror ikke dagens kassaløsninger forsvinner med det første.

I januar i år åpnet Amazon sitt nye konsept for offentligheten, Amazon Go, som er en automatisert dagligvarebutikk. Foreløpig befinner butikkene seg i to amerikanske byer, Seattle og Chicago. 

Poenget med butikken er at kundene skal slippe kø, ved hjelp av sin mobiltelefon. Man skal kunne registrere seg i en app, plukke varer og dermed forsvinne ut av butikken. 

På Dagligvarele...

July 9, 2018

Handelsbankens kunder blir de første i Norge som kan betale kontaktløst fra armbånd takket være et helt nytt bankkort i mikroformat.

– Vi tror kundene vil bruke mikrobankkortene fordi det gjør betaling enklere og raskere enn noen annen løsning som tilbys i dag, sier kortsjef Anthony Brady i Handelsbanken i en pressemelding fra EVRY.

Nyheten er et bankkort i mikroformat som er så lite at det kan legges inn i armbånd, klokkeremmer, nøkkelringer eller andre steder kundene ønsker. Med dette på armen kan du betale kontaktløst i a...

June 18, 2018

For de som er bevandret innen netthandel er nok PayPal et velkjent merkenavn. Etablert i internettets spede oppstart – mer presist 1998 – var firmaet tidlig ute med å tilby elektroniske betalingsløsninger. Svenske iZettle har på sin side gjort seg bemerket for sine intuitive nettbrett- og smarttelefonkompatible betalingsterminaler, som også har bydd på langt hyggeligere driftskostnader enn sine mer tradisjonelle konkurrenter. Ifølge en uttalelse fra PayPal ønsker de å etablere seg som en totalleverandør for betalingstjenes...

February 5, 2018

Den nye kassasystemlova med forskrift stiller nye krav til bedrifter som driver kontantsalg. Innen 1. januar 2019 må bokføringspliktig bedrifter ha satt seg inn i det nye regelverket og ha på plass et kassasystem som tilfredsstiller de nye lovkravene. – Ett år går fort. Ikke vent for lenge med planleggingen, råder seksjonssjef Astrid Dugstad Tveter i Skattedirektoratet.

Bedriftene har ett år på å forberede seg

Den nye kassasystemloven med forskrift trådte i kraft for leverandørene 1. januar 2017, og stiller krav om at a...

February 2, 2018

Vi er alltid på utkikk etter maskinvare som gir en høy verdi for både våre kunder og oss i Qsystems Retail. Vi har hatt FEC som vår prefererte partner i mange år, det er ikke uten grunn. FEC utsyr er lagerført hos oss og vår leverandør Lexit. 

Please reload

Qsystems Retail