Notabene - Et godt butikkdatasystem gir økte konkurransefordeler

Notabene – Et godt butikkdatasystem gir økte konkurransefordeler

Notabene har valgt butikkdataløsningen Heads fra Qsystems Retail AS og hardwareprodukter fra Lexit Group Norway AS. – Nye maskiner vil medføre vesentlig høyere dataytelse, dermed kan vi ytterligere styrke servicen overfor våre kunder, sier IT-sjef Jørn Nicolaisen hos fagforhandleren.

Implementering av ny maskinvare startet i august i år og var på lufta i november. Tre måneder tok det å få den nye maskinvaren på plass hos alle Notabenes 107 butikker. – Vi gleder oss til å ta den i bruk. Like før julesesongen starter for fullt, er det viktig å ha en stabil og ensartet maskinvarepark med et høyt sikkerhetsnivå, sier Nicolaisen. Han kan fortelle at Notabene til nå har kjørt operativsystemet Microsoft Windows XP, som ble tatt ned i fjor. – Vi forventer at den nye maskinvaren vil gi oss støtte på områder som tidligere var dekket av Windows XP, påpeker han.

Landsdekkende kjede

Notabene er en landsdekkende kjede innen bok og gaver. Selskapets butikker strekker seg fra Alta i nord til Mandal i syd. På bøker er ARK den største konkurrenten mens på reise- og gaveartikler er Nille og Europris de argeste motpartene. – Et velfungerende butikkdatasystem er avgjørende for å hevde seg i et konkurranseutsatt faghandelsmarked. Qsystems Retail og Lexit Group Norway bidrar med online datadrift, slik at vi til enhver tid har oversikt over hva som skjer lokalt og sentralt.

NOTABENE: – Vi leverer butikkdataprogrammet Heads og har ansvaret for hardware og software utrulling hos Notabene, sier salgssjef Pål-Erik Nilsen hos Qsystems Retail. Her er han hos faghandleren på Storo-senteret. Foto: Trond Schieldrop

Sikker datahåndtering

Sikker datahåndtering er avgjørende for Notabene. – Med dagens løsning tar det 10 minutter før butikkdatasystemet er oppe og går. Med ny maskinvare unngår vi dette problemet, sier Nicolaisen. Han kan fortelle at systemet fra Qsystems Retail består av en sentral server slik at butikkene ikke lengre er avhengig av lokale servere. – Ryker en maskin vil det i liten grad påvirke butikkdriften. Vi får tilsendt en ny omgående og når den er nettverksplugget, foretar Qsystems nødvendige tilpasninger fra sitt datasenter i Oslo. I løpet av noen få «strakser» er den på lufta igjen.

Tøft marked

Qsystems Retail leverer butikkdataprogrammet Heads. De har ansvaret for hardware og software utrulling hos Notabene. – Vi står for all installasjon og opplæring av butikkpersonell, sier salgssjef Pål-Erik Nilsen hos systemintegratoren. – Markedet er tøft og preges av mange aktører som kjemper om få caser. Vi har bygd opp en stor kundeportefølje og vinner stadig nye oppdrag. Målsetningen er å levere markedets beste program- og maskinvare, ha god faghandel kompetanse og forstå kundenes behov.

Klargjøring

– Vi får maskinvaren fra Lexit Group Norway, klargjort med riktig konfigurasjon samt oppsett for hver butikk med riktige IP-adresse og butikknummer. Alle kabler er merket med riktige fargekoder før utstyret sendes. Qsystems Retail monterer utstyret i alle Notabene butikker, sier forretningsutvikler Svein Degnes Lauritsen i Lexit Group Norway AS. Han kan fortelle at maskinvaren er lik for alle butikker og styrer butikkdataene. – Når f.eks. butikkpersonalet strekkodeleser en bok, får de omgående beskjed om hvor mange eksemplarer som er tilgjengelig på lager, understreker han.

Datautveksling i sanntid

Nilsen forteller at Notabene har implementert butikkdatasystemet Heads, som er koblet opp mot ERP-systemet SAP. Systemene snakker sammen og gir Notabene datautveksling i sanntid. – Faghandleren gjør nå et stort løft med overgang fra gammel til ny maskinvare. Butikkansatte vil merke den største forskjellen i økt datahastighet. Den blir som natt og dag sammenliknet med dagens system. Ved produktforespørsler får betjeningen umiddelbar svar fra hovedkontor eller lager. Dataoverføring fra håndterminaler og skannere skjer lynraskt. For Notabene er dette et stort teknologisk løft, noe de spesielt vil nyte godt av i høysesonger. Samtidig vil de butikkansatte ikke lengre oppleve nedetid på datasystemet.

Langt samarbeid

Qsystems Retail har samarbeidet med Lexit siden 2001. – Lexit har markedets beste hardwareprodukter i tillegg til gode support- og vedlikeholdsrutiner. De står for kvalitet gjennom hele verdikjeden. Oppstår det uforutsette hendelser, rydder de opp i dette omgående, forteller Nilsen.

Hardwareprodukter

Lexit leverer alle hardwareprodukter til Notabene. Det omfatter butikkdatautstyr (POS) og pc’er for kassadisker. Dette er robust utstyr med egne kjølesystemer som tåler røff behandling og som kan stå påskrudd 24 timer i døgnet 7 dager i uka. – Vi har også levert berøringsskjermer, skannere, bongskrivere, kassaskuffer og håndterminaler. Dette er utstyr som vil effektivisere salg gjennom butikk. Håndterminalene benyttes til varebestilling, varemottak og varetelling, sier Svein Lauritsen. Notabene har sammen med Qsystems valgt håndterminalsoftwaren LexRetail fra Lexit. Denne softwaren håndterer all trafikk fra håndterminal til sentral ERP, alt fra varetelling til varebestilling.

Service og vedlikehold

Gode service- og vedlikeholdsrutiner er avgjørende for at Notabene skal få full uttelling av sin investering i ny maskinvare. Går et hardwareprodukt i stykker har Qsystems Retail og Lexit Group utarbeidet gode rutiner for levering av nye maskiner på raskest mulige måte slik at dødtiden reduseres til et minimum. – Maskinene leveres ferdig oppsatt og kan plugges på nett av butikkpersonalet. Øvrige tilkoblinger står vårt datapersonell i Oslo for. I løpet av kort tid er de på lufta igjen, avslutter Nilsen.

Recent Posts
Archive